Advocaat familie Nouri: Ajax is niet ruimhartig en moet situatie anders benaderen

Advocaat familie Nouri: Ajax is niet ruimhartig en moet situatie anders benaderen

08-07-2019 23:29
291

De gesprekken tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri verlopen stroef, zegt advocaat John Beer. Ajax erkende vorig jaar juni de volledige aansprakelijkheid in de situatie rond Nouri, die precies twee jaar geleden een hartaanval kreeg, waarbij hij permanente hersenschade opliep.

"Ajax heeft aansprakelijkheid aanvaard en zal de schade moeten vergoeden. Die gesprekken lopen nog steeds", zegt Beer, de advocaat van de familie Nouri, bij Nieuwsuur.

"Ze voorlopen niet heel erg gemakkelijk. Het is wat stroef. De volledige verantwoordelijkheid is door Ajax juridisch genomen, maar vervolgens kun je toch registreren dat er niet heel ruimhartig tegenover de familie wordt gehandeld. Dat vind ik jammer. Zoals ik zei, de gesprekken lopen nog. Ik ben een optimist en denk dat Ajax op enig moment toch moet inzien dat ze deze zaak op een andere manier moeten benaderen."

Beer sluit een arbitragezaak niet uit, al is dat voorlopig nog niet zover. Beer geeft Ajax de tijd om met de toegezegde schadevergoeding over de brug te komen. "Op enig moment zullen we naar de rechter of naar de arbitragecommissie moeten gaan. Hoe dicht bij dat moment we zijn? Ik denk dat we nog een half jaar van dat moment verwijderd zijn. Er moet ook nog een aantal ontwikkelingen worden ingezet. Dat is het ongeveer."