Update: 'FC Utrecht heeft beet en gaat Dalmau dinsdag nog presenteren'

Update: 'FC Utrecht heeft beet en gaat Dalmau dinsdag nog presenteren'

09-07-2019 07:16 Laatste update: 10:52
149

Heracles Almelo-spits Adrián Dalmau lijkt alsnog zijn zin te krijgen en te kunnen vertrekken uit Overijssel. De 25-jarige Spanjaard is maandag niet met de rest van de Heracles-selectie afgereisd naar het trainingskamp in het Duitse Billerbeck.

Dalmau kon na een geslaagd debuutseizoen in Almelo een transfer naar het Israëlische Maccabi Tel Aviv maken. Heracles besloot echter een bod van één miljoen euro naast zich neer te leggen, tot ontsteltenis van de spits en zijn zaakwaarnemer.

Volgens De Telegraaf is er echter nóg meer belangstelling voor Dalmau: ook sc Heerenveen en FC Utrecht zouden achter hem aanzitten, net als de Spaanse clubs Leganés en Primera Division-promovendus Granada. De aanvalsleider beschikt in Almelo over een eenjarig contract. Bij welke club zijn voorkeur ligt, moet nog blijken, maar volgens De Telegraaf is het mogelijk dat er beweging is rondom de Spanjaard.

Heracles heeft bovendien al ingespeeld op een mogelijke transfer van Dalmau, vorig seizoen goed voor negentien Eredivisie-treffers. Cyriel Dessers komt over van Utrecht, dat Dalmau dus mogelijk 'in ruil' kan overnemen.

Update 10:03 uur: Het lijkt erop dat Adrian Dalmau zijn loopbaan voortzet bij FC Utrecht, zo melden De Telegraaf en Voetbal International. De spits zou sc Heerenveen hebben afgezegd. Cyriel Dessers bewandelde dit weekend het omgekeerde pad: hij verhuisde van FC Utrecht naar Heracles Almelo.

Update 10:53 uur: De Telegraaf weet het inmiddels zeker: Adrian Dalmau gaat naar FC Utrecht. De spits wordt later dinsdag nog gepresenteerd bij de Domstedelingen. Voor FC Utrecht is het na Adam Maher en Vacalv Cerny al de derde grote aanwinst.

Voor de Spaanse spits was veel interesse. FC Utrecht troeft met de transfer onder meer sc Heerenveen af. Ook vanuit Spanje (Granada en Leganes) en Italië (Brescia) was interesse voor Dalmau.