Van 't Schip oordeelt: 'Voetballend is Sandler misschien wel beter dan Van Dijk'

Van 't Schip oordeelt: 'Voetballend is Sandler misschien wel beter dan Van Dijk'

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 07:25di 09-07-2019 om 07:25

John van 't Schip heeft hoge verwachtingen van zijn oud-pupil Philippe Sandler, die hij nog kent van zijn tijd bij PEC Zwolle. De 22-jarige centrale verdediger versierde bij PEC een toptransfer naar Manchester City en is nu hard op weg naar Anderlecht.

Sandler gaat mee met zijn 'mentor' Vincent Kompany, komend seizoen speler-trainer in Brussel. "Hij heeft een geweldige inspeelpass en een goeie crossbal. Philippe heeft het inzicht om linies over te slaan en durft die bal ook te spelen", duidt van 't Schip de jeugdinternational van Oranje in gesprek met Het Nieuwsblad. "Hij is ook een heel goede jongen in de kleedkamer én mondig op het veld. Dat heeft hij mee van bij Ajax."

Van 't Schip gaat zelfs de vergelijking met Virgil van Dijk aan. "Van Dijk heeft het natuurlijk al waargemaakt bij Groningen, Celtic, Southampton én Liverpool. Maar voetballend is Philippe misschien wel beter." In verdedigend opzicht is er echter werk aan de winkel, aldus de momenteel clubloze trainer. "Eén tegen één en met ruimte in zijn rug moet hij nog groeien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws