'Ajax laat terugkoopclausule van ruim vijf miljoen in contract van Cerny opnemen'

'Ajax laat terugkoopclausule van ruim vijf miljoen in contract van Cerny opnemen'

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 07:58di 09-07-2019 om 07:58

Ajax verkocht Vaclav Cerny deze week aan FC Utrecht, maar heeft volgens De Telegraaf een forse terugkoopclausule afgedwongen. De regerend landskampioen kan de 21-jarige Tsjech voor ruim vijf miljoen terughalen naar Amsterdam.

FC Utrecht haalde Cerny nochtans binnen voor een bedrag tussen de 750 duizend euro en de negen ton en liet de Tsjech een contract tot medio 2022 ondertekenen. Wanneer Cerny die verbintenis niet uitdient, kan men dus flinke winst maken op de buitenspeler.

De vleugelaanvaller had volgens directeur voetbalzaken Jordy Zuidam 'meerdere opties', maar heeft toch voor een transfer naar De Galgenwaard gekozen. FC Utrecht is bijna op volle oorlogssterkte voor de Europa League-wedstrijden van eind juli en begin augustus. Alleen het vertrek van spits Cyriel Dessers moet nog opgevangen worden: de Belg verkaste maandag naar Heracles Almelo, Adrián Dalmau gaat mogelijk de omgekeerde weg bewandelen.

FC Utrecht komt op donderdag 25 juli voor het eerst in actie. Het Macedonische FK Akademija Pandev of het Bosnische Zrinsjki Mostar is dan de tegenstander in de voorrondes van de Europa League. De return staat gepland voor donderdag 8 augustus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vijf miljoen euro voor Vaclav Cerny?

(1602 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws