Vitesse-Deen voelt de bui weer hangen: Ik ben zeer ongelukkig bij Vitesse

Vitesse-Deen voelt de bui weer hangen: "Ik ben zeer ongelukkig bij Vitesse"

09-07-2019 08:59
69

Vitesse-verdediger Rasmus Thelander heeft de noodklok geluid. De 28-jarige Deen kwam vorig seizoen al niet veel tot spelen toe en dreigt dit jaar wederom buiten de boot te vallen in Arnhem.

Thelander moet Danilo Doekhi, Armando Obispo en Tomas Hajek voor zich dulden in de hiërarchie. Tijdens de eerste twee oefenwedstrijden van het seizoen, tegen FC Midtjylland en Korona Kielce, mocht hij pas in minuut 65 en 71 invallen. "Dan geniet ik. Maar mijn positie is glashelder. Ik ben zeer ongelukkig bij Vitesse", spreekt hij duidelijke taal tegenover de Gelderlander.

De maandag 28 jaar geworden Deen ligt nog tot de zomer van 2021 vast en realiseert zich dat hij niet goed in de markt ligt. "Ik heb vorig jaar ook weinig gespeeld. Dus moet ik mijn contract respecteren. Maar dit dreigen dan wel twee heel lange jaren te worden." Thelander dacht vorig seizoen te kunnen strijden om een basisplek, maar kwam bedrogen uit. "Ik kreeg op mijn tweede dag bij de club al een vreemd gevoel. De trainer koos onvoorwaardelijk voor Jake (Clarke-Salter, red.) en maakte vervolgens Maikel van der Werff aanvoerder. Waarom was ik dan gehaald?"

Vitesse hervat de voorbereiding maandag met een oefenwedstrijd tegen het Poolse Lech Poznan. Ajax is op zaterdag 3 augustus de eerste tegenstander van het nieuwe Eredivisie-seizoen.