Messi moet vrezen voor schorsing van twee jaar (!) na Copa América-tirade

Messi moet vrezen voor schorsing van twee jaar (!) na Copa América-tirade

09-07-2019 09:24
137

Lionel Messi dreigt liefst twee jaar uitgesloten te worden van interlandvoetbal, naar aanleiding van zijn interview na de troostfinale tussen Argentinië en Chili. De superster kreeg in die wedstrijd een rode kaart en haalde toen hard uit naar de organisatie van de Copa América.

Messi weigerde om zijn bronzen medaille op te halen en sprak van een 'corrupte bende' en een 'gebrek aan respect' jegens de Argentijnen. "Het is wel duidelijk dat Brazilië voorbestemd is om dit toernooi te winnen", liet hij weten voor de camera's van TyC Sports.

De CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, nam één dag na de wedstrijd al openlijk stelling tegen de uitspraken van Messi, die mogelijk niet zonder gevolgen blijven. Volgens de reglementen van de voetbalbond is men geoorloofd om zware straffen uit te delen wanneer de bond in diskrediet wordt gebracht. Zo hangt Messi een schorsing van liefst twee jaar voor internationale wedstrijden boven het hoofd. De 32-jarige linkspoot riskeert het missen van de volgende Copa América, die in 2020 in wordt georganiseerd in Colombia én 'zijn' Argentinië.