Van Bommel maakt de balans op: 'Niet gelukt, maar er zit wel een idee achter'

Van Bommel maakt de balans op: 'Niet gelukt, maar er zit wel een idee achter'

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 09:41di 09-07-2019 om 09:41

Mark van Bommel is gematigd tevreden over zijn debuutseizoen als PSV-trainer. De 42-jarige Limburger sloot het seizoen weliswaar af zonder prijzen, maar zag zowel zijn spelers als het team groeien.

Van Bommel vond al vroeg in het seizoen zijn ideale formatie en hield daar tot het einde van de competitie aan vast. "Zo kijkend hebben we als team vorig seizoen een grote stap gezet, denk ik. In de manier van spelen, hoe we op het veld staan en het doorgaan tot het einde. Spelers hebben houvast, zijn international geworden en gaan nu naar mooie clubs", doelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad op onder meer Luuk de Jong (Sevilla) en Angelino (Manchester City).

De trainer wil komend seizoen echter alle randvoorwaarden bieden om wél prijzen te kunnen winnen. "Het elftal moet zo het veld in dat de spelers eigenlijk nooit nerveus hoeven te zijn. Ze moeten zo goed voorbereid zijn dat ze weten wat ze van de tegenstander en ook van zichzelf kunnen verwachten", doceert hij. "Dat zijn voorwaarden om prijzen te pakken. Vorig jaar is het niet gelukt, maar er zit wel een idee achter."

PSV begint het seizoen op dinsdag 23 juli met de Champions League-wedstrijd tegen FC Basel. Daarna volgt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, de return in Zwitserland en de seizoensouverture tegen FC Twente op zaterdag 3 augustus.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Gaat PSV kampioen worden komend seizoen?

(8323 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws