Verkeerd beeld over 'nette' Promes: 'Wat er over hem geschreven wordt, is mis'

Verkeerd beeld over 'nette' Promes: 'Wat er over hem geschreven wordt, is mis'

09-07-2019 11:30
82

Sonny Silooy herkent zich niet in het beeld dat Quincy Promes een moeilijke jongen is. De voormalig jeugdtrainer van de Ajax-aankoop heeft prettige herinneringen aan zijn samenwerking met de Oranje-international.

"Hij had in de jeugd een moeder die hem achter zijn vodden aanzat. Ik moet zeggen dat ik goede contacten had met de ouders van dat elftal", vertelt Silooy in gesprek met Ajax Showtime. Hij trainde Promes bij Ajax D3 en Ajax D2. "Ik was recht door zee: was goed is, is goed, wat niet goed is, is niet goed. Over Promes bestaat een verkeerd beeld", vindt Silooy, die Promes een 'nette, welbespraakte' jongen noemt. "Ik zat ook kort op hem. Ik vind het een fantastische gozer. Hij is eerlijk en oprecht. Wat over hem geschreven wordt in de kranten is mis."

Wedden

Meer odds

Silooy geeft toe dat Promes wel iemand was die zich liet horen. "Hij was een jongetje die best wel een stempel op de kleedkamer drukte. Hij was niet vervelend, helemaal niet, maar wel een jongen die een mening had. Hij durfde wel wat te zeggen en daar houd ik eigenlijk wel van. Hij vroeg ook alles en hij was altijd bezig om beter te worden."