Opnieuw grote aankoop voor FC Utrecht: Dalmau tekent in Domstad

Opnieuw grote aankoop voor FC Utrecht: Dalmau tekent in Domstad

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 12:32di 09-07-2019 om 12:32

Laatste update: dinsdag 9 juli 2019 om 12:47di 09-07-2019 om 12:47

FC Utrecht heeft na Adam Maher en Vaclav Cerny opnieuw een grote aanwinst binnengehaald. Adrián Dalmau komt over van Herales Almelo, zo melden beide clubs via de officiële kanalen.

In de Domstad tekent Dalmau een contract tot medio 2022. "Een echte spits met enorme scoringsdrang en het juiste gevoel voor de goal", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht over de aanwinst. "Hij speelt met veel energie en is continu een plaag voor verdedigers. Bovendien is Adrián snel, handig met de bal en kan hij geweldig koppen. Hij is een complete spits, een echte nummer 9."

"Ondanks dat er veel interesse in hem was, heeft hij voor ons gekozen", vervolgt Zuidam. "Hij gelooft in de ambities van de club. Wij zijn er bijzonder trots op dat we hem aan ons hebben verbonden en dat we samen met Adrián die ambities gaan nastreven."

In totaal speelde Dalmau 34 officiële wedstrijden voor Heracles, waarin hij negentien keer scoorde. "Het is algemeen bekend dat de samenwerking tussen Adrián en Heracles Almelo de laatste weken niet verliep zoals we graag zien. Toch moeten we niet vergeten dat hij het afgelopen seizoen belangrijk is geweest voor ons", reageert technisch manager Tim Gillissen op de website van Heracles. " Knap, omdat hij daarvoor nog op het derde niveau van Spanje speelde. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

De clubs deden afgelopen weekend ook al zaken. Spits Cyriel Dessers bewandelt namelijk de omgekeerde weg en verkast van FC Utrecht naar Heracles Almelo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws