'Waarom zou Wiegman niet in de Eredivisie kunnen werken? Ik wil dat weleens zien'

'Waarom zou Wiegman niet in de Eredivisie kunnen werken? Ik wil dat weleens zien'

09-07-2019 13:10 Laatste update: 14:26
148

Sarina Wiegman als hoofdtrainer bij ADO Den Haag: Arno Vermeulen ziet het wel gebeuren. De chef voetbal en commentator van de NOS vindt dat de bondscoach van de Oranjevrouwen een topcoach is die niet zou misstaan in het mannenvoetbal.

Aan voetbalinhoudelijke kennis en tactisch inzicht ontbreekt het Wiegman in ieder geval niet, zegt Vermeulen. Hij sprak twee jaar geleden voor de start van het EK in Nederland met de bondscoach. "We hebben toen anderhalf uur met de benen op tafel over voetbal gesproken", zegt hij tijdens het Sportforum van de NOS. "Erg interessant. Het is niet zo dat je bij elke mannelijke coach aan zijn lippen hangt als-ie praat over voetbal. Bij haar wel."

Wedden

Meer odds

En dus zou hij het niet gek vinden als Wiegman na de Olympische Spelen aan de slag gaat bij een mannenteam in de Eredivisie. "Waarom zou ADO Den Haag haar over een jaar of twee niet aanstellen als trainer in de Eredivisie? Ik wil dat weleens zien. Ze heeft de psychologische kant van het vak onder controle en ze kan goed samenwerken met een staf."