'Van Bronckhorst afgewezen door Newcastle wegens gebrek aan ervaring in Engeland'

'Van Bronckhorst afgewezen door Newcastle wegens gebrek aan ervaring in Engeland'

09-07-2019 14:31 Laatste update: 15:06
74

Giovanni van Bronckhorst wordt volgens bronnen in Engeland niet de nieuwe manager van Newcastle United. De club uit het noorden van Engeland zou op zoek zijn naar een ervaren manager en Van Bronckhorst past niet in dat plaatje.

Van Bronckhorst gaf aan geïnteresseerd te zijn in de vacante positie bij The Magpies, die is ontstaan na het vertrek van Rafael Benitez naar China. Het management van de voormalig trainer van Feyenoord zocht contact met de Engelse club, maar het bestuur van Newcastle liet volgens The Newcastle Chronicle op hun beurt weten dat ze op zoek zijn naar iemand met trainerservaring in de Premier League.

Dat profiel zou niet passen met dat van Van Bronckhorst, aangezien de club volgens de Engelse krant op zoek is naar een trainer die al voldoende kennis heeft van de Engelse Premier League en liever geen trainer uit het buitenland wil aanstellen die nog het één en ander moet leren over de manier van werken in de hoogste Engelse competitie. Steve Bruce lijkt dan ook topkandidaat te zijn om Benitez op te volgen op St. James Park.