De Limburger: Fortuna haalt met Spaanse middenvelder vijfde aanwinst binnen

De Limburger: Fortuna haalt met Spaanse middenvelder vijfde aanwinst binnen

09-07-2019 15:12
38

Fortuna Sittard heeft volgens Dagblad De Limburger de Spaanse middenvelder Alex Carbonell weten aan te trekken. De Limburgers huren Carbonell van Valencia, dat hem deze zomer transfervrij oppikte. De 21-jarige middenvelder speelde afgelopen seizoen voor Cordoba.

Het contract van Carbonell liep af bij Cordoba, waarop Valencia toesloeg en hem transfervrij vastlegde. De club uit de Spaanse sinaasappelstad wilde de middenvelder volgens De Limburger meteen verhuren en heeft daarvoor een partner gevonden in Fortuna, dat Carbonell graag wilde overnemen. Hij is de vijfde aanwinst van de club uit Sittard, die eerder al Felix Passlack, Adnan Ugur, Patrik Raitanen en Rasmus Karjalainen presenteerden.

De Spaanse middenvelder genoot zijn jeugdopleiding op La Masia bij Barcelona, maar hij speelde geen minuut voor de club uit Catalonië. Daarna ging hij naar Reus Deportiu in de Segunda Division, waar hij twee jaar speelde en tot 32 wedstrijden kwam. Tijdens het afgelopen seizoen in Cordoba kwam hij tot vier basisplaatsen en vijf invalbeurten op het tweede niveau van Spanje.