Linkspoot van Heracles laat FC Emmen schieten en kiest voor avontuur in Hongarije

Linkspoot van Heracles laat FC Emmen schieten en kiest voor avontuur in Hongarije

09-07-2019 15:23 Laatste update: 15:26
49

Yoëll van Nieff verlaat de Eredivisie. De 26-jarige linkspoot, die tijdens het afgelopen seizoen onder contract stond bij Heracles Almelo, gaat spelen bij Puskas Akademia FC in de Hongaarse competitie. Dat maakt de club uit Almelo bekend via de officiële kanalen.

Het leek er op dat Van Nieff een contract zou gaan ondertekenen bij FC Emmen, maar hij heeft toch gekozen voor een buitenlandse transfer. Het Hongaarse Puskas Akademia FC is de volgende bestemming van de middenvelder. "Yoëll heeft aangegeven een nieuwe uitdaging te willen vinden", zegt technisch manager Tim Gilissen op de clubsite. "We zijn blij voor hem dat dat gelukt is. We wensen hem veel succes."

De middenvelder kon niet overtuigen in Almelo, concludeerden zowel club als speler. "Yoëll heeft zich het afgelopen seizoen voor honderd procent ingezet voor Heracles Almelo. Desondanks is de samenwerking op sportief vlak niet verlopen zoals beide partijen graag hadden gezien."

Tijdens het afgelopen seizoen kwam Van Nieff, die in Nederland ook voor FC Groningen en FC Dordrecht speelde, tot zestien officiële wedstrijden voor Heracles. Daarin scoorde hij niet en wist hij ook geen assists te verzorgen.