Bruins laat vertrekkans liggen en gaat met Excelsior Keuken Kampioen Divisie in

Bruins laat vertrekkans liggen en gaat met Excelsior Keuken Kampioen Divisie in

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 16:03di 09-07-2019 om 16:03

Laatste update: dinsdag 9 juli 2019 om 16:35di 09-07-2019 om 16:35

Luigi Bruins speelt ook de komende twee jaar in Rotterdam. De middenvelder had na de degradatie de optie om te vertrekken, maar heeft besloten de club trouw te blijven, zo laat Excelsior weten via de officiële kanalen.

Bruins verlengde eerder zijn contract bij Excelsior, maar daarna degradeerde de club via de nacompetitie naar de Keuken Kampioen Divisie. Daarom mocht hij vertrekken, maar Bruins heeft besloten zich alsnog definitief aan de club te verbinden. "Een belangrijke reden om voor Excelsior te kiezen is de mogelijkheid om snel terug te keren naar de Eredivisie", legt hij uit op de website van Excelsior.  "Dat is een ambitie waar ik graag een bijdrage aan wil leveren."

"Bovendien heb ik al eerder gezegd dat het feit dat ik hier alles heb een belangrijke reden is om voor Excelsior te kiezen", vervolgt hij. 'Ik woon hier, mijn kinderen zitten hier op school, hebben hier hun leven en dat wil je het liefst zo houden."

Bruins geeft toe dat hij liever in de Eredivisie had gespeeld. "Natuurlijk heeft voetballen in de Keuken Kampioen Divisie niet mijn voorkeur, maar uiteindelijk gaat het om het complete plaatje. Dat moet kloppen. Ik denk dat we een leuke groep hebben met jongens die heel leergierig zijn en graag willen."

Het afgelopen seizoen was Bruins ook actief als jeugdtrainer bij Excelsior Onder 13. "De combinatie speler/jeugdtrainer is mij afgelopen seizoen prima bevallen. Ik heb het daar met Marco van Lochem al over gehad en als we volgende week terug zijn in Rotterdam, gaan we daar zeker over zitten."

Poll

Promoveert Excelsior direct weer naar de Eredivisie?

(2822 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws