FC Barcelona-talent looft De Jong: 'Heel getalenteerd, een speler in Barça-stijl'

FC Barcelona-talent looft De Jong: 'Heel getalenteerd, een speler in Barça-stijl'

09-07-2019 17:55 Laatste update: 26-07-2019 09:52
37

FC Barcelona-middenvelder Riqui Puig denkt dat de Catalanen veel plezier gaan beleven aan Frenkie de Jong. De talentvolle speler zal zelf normaal gesproken uitkomen voor FC Barcelona B, maar hoopt op kansen in de hoofdmacht.

"Ik behoor tot de selectie van Barcelona B. Maar als ik een kans krijg in het eerste elftal, is dat natuurlijk welkom", tekent AS op uit de mond van Puig. In het voorseizoen zal de middenvelder vermoedelijk meetrainen met de hoofdmacht, waar hij ook te maken krijgt met Ajax-middenvelder Frenkie de Jong. "Hij is een heel getalenteerde speler, een speler in Barça-stijl, die ons en de fans veel plezier kan bezorgen."

Puig noemt verder Xavi Hernandez, Andrés Iniesta en Andrea Pirlo als voorbeelden op zijn positie en heeft lovende woorden over de speelstijl van onder meer Ajax. "Ik vind het naast Barça ook leuk om te zien hoe Manchester City, Girona en Ajax spelen. Of ik het leuk vind hoe Liverpool speelt? Het past niet bij mij, omdat ik liever een ander soort spel speel. Ik ben meer van veel balcontacten en het tiki-taka."