Arsenal breekt met traditie: 'Invincible' Edú moet technisch beleid gaan vormgeven

Arsenal breekt met traditie: 'Invincible' Edú moet technisch beleid gaan vormgeven

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 18:19di 09-07-2019 om 18:19

Arsenal is dinsdag een nieuw tijdperk begonnen. De Braziliaan Edú, tussen 2002 en 2005 als speler actief voor The Gunners, zal gaan fungeren als de eerste technisch directeur in de clubgeschiedenis, maken de Noord-Londenaren bekend via de officiële kanalen.

Edú was de afgelopen jaren actief als teamcoördinator van de Braziliaanse nationale ploeg, die zich zondag in eigen land verzekerde van Copa América-winst. Bij Arsenal zal hij zich bezighouden met de scouting, de jeugdopleiding en het aan- en verkoopbeleid, legt de club uit.

De oud-speler bewaart warme herinneringen aan zijn tijd bij Arsenal: tijdens het seizoen 2003/2004 was hij één van The Invincibles, die de voorlopig laatste landstitel van The Gunners mochten vieren. "Arsenal heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad en ik ben verheugd dat ik terug mag keren in een nieuwe rol", laat hij weten. "We hebben een sterke selectie en er komen een paar talentvolle jeugdspelers aan. Ik hoop komend seizoen mijn bijdrage te kunnen leveren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws