'Martelgang van PEC is voorbij: contract met overbodige aanvaller beëindigd'

'Martelgang van PEC is voorbij: contract met overbodige aanvaller beëindigd'

09-07-2019 22:06
40

Anass Achahbar en PEC Zwolle gaan in goed overleg uit elkaar. Het contract van de spits liep nog een jaar door in Overijssel, maar club en speler waren het volgens De Stentor met elkaar eens dat de periode van Achahbar in Zwolle een teleurstellende was.

In 2016 nam PEC de spits over van Feyenoord en gaf hem een contract als grootverdiener. Hij arriveerde echter met overgewicht in Zwolle, waar hij in zijn eerste seizoen nog wel tot negentien competitiewedstrijden kwam. Daarin wist hij niet tot scoren te komen.

Voor het seizoen 2017/2018 besloot PEC Achahbar aan NEC te verhuren, waar hij na een moeizaam eerste half jaar zijn draai wist te vinden en vijftien keer scoorde in de (toen nog) Jupiler League. Daarop huurde de Nijmeegse club hem nogmaals, maar dat liep uit op een fiasco. Na een ruzie met trainer Jack de Gier werden zowel Achahbar als Darri weggestuurd en de spits kwam niet meer aan spelen toe.

Ook bij PEC zat niemand meer op hem te wachten, want hij kreeg bij terugkomst uit Nijmegen meteen te horen dat hij mag vertrekken en bij de beloften aan moest sluiten. Het management van Achahbar is nu met PEC overeengekomen dat zijn contract ontbonden wordt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie