Lurling: 'Er werd zelfs in de Apenheul nog omgeroepen dat ik me moest melden'

Lurling: 'Er werd zelfs in de Apenheul nog omgeroepen dat ik me moest melden'

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 23:34di 09-07-2019 om 23:34

Laatste update: dinsdag 9 juli 2019 om 23:37di 09-07-2019 om 23:37

Anthony Lurling had zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal bijna gemist. De vleugelaanvaller van weleer werd in 2000 opgeroepen voor Oranje door toenmalig bondscoach Louis van Gaal, maar vertoefde op dat moment in de Apenheul zonder telefoon.

Als speler van SC Heerenveen werd Lurling opgeroepen voor Oranje voor het thuisduel tegen Ierland (2-2). "Ik ging naar de Apenheul met mijn vrouw en ik had mijn telefoon niet bij me, omdat ik dacht dat ik die niet nodig had", begint de voormalig aanvaller zijn verhaal in het programma Shirtje Ruilen op RTL7. "Het Nederlands elftal had toen wat afzeggingen en toen wilden ze mij te pakken krijgen, maar dat lukte niet."

"Ze moesten zich zelfs in Apeldoorn melden, waar ik op dat moment dus was", vervolgt Lurling. "Er werd toen in de Apenheul omgeroepen dat ik naar de balie moest gaan, maar ik heb het niet gehoord. Dus ik rijd van Apeldoorn terug naar Heerenveen en hoorde toen op mijn antwoordapparaat dat ik me moest melden in Apeldoorn."

Uiteindelijk kwam het toch nog goed voor Lurling, die halsoverkop weer in de auto sprong. "Ik kwam daar dus net vandaan, maar ik ben meteen weer teruggereden. Ik zei toen nog in een interview: zo heb je een aap op je schouder en zo zit je naast de bondscoach."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws