'Het is te veel geweest voor Ziyech: alles gespeeld bij Ajax, WK gehad en dan dit'

'Het is te veel geweest voor Ziyech: alles gespeeld bij Ajax, WK gehad en dan dit'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 07:27wo 10-07-2019 om 07:27

Hakim Ziyech leidde met een gemiste strafschop tegen Benin de blamerende uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup in, maar kan op steun van Khalid Boulahrouz rekenen. De Kannibaal heeft bewondering voor het feit dat Ziyech zijn verantwoordelijkheid nam.

De linkspoot mocht aan het einde van de reguliere speeltijd, bij een stand van 1-1, aanleggen vanaf elf meter, maar raakte de paal. Benin won uiteindelijk na strafschoppen. "Dit is gewoon pech", oordeelt Boulahrouz bij FOX Sports Vandaag Voetbalzomer. "Ik vind het grote klasse dat zo'n jongen als Ziyech gewoon achter de bal gaat staan. Dit vraagt om persoonlijkheid: je weet dat dit de laatste minuut van de wedstrijd is, heel veel druk vanuit het thuisfront, je weet wat er gebeurt als je mist... En dan gaat hij er toch staan."

Ziyech heeft sowieso een matige Afrika Cup-campagne achter de rug. Volgens collega-analist Piet de Visser was de tank eenvoudigweg leeg bij de Ajacied. "Het is te veel geweest. Hij heeft bij Ajax alles gespeeld, een WK achter de rug en dan dit meemaken. Al die vedettes hebben eigenlijk gefaald."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht jij dat Ziyech komend seizoen nog bij Ajax speelt?

(7165 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws