Groenen koos bewust voor United: 'Ze had de keuze uit heel Europa'

Groenen koos bewust voor United: 'Ze had de keuze uit heel Europa'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 10:07wo 10-07-2019 om 10:07

Jackie Groenen koos nog voor de start van het WK voor Manchester United, maar had de clubs voor het uitkiezen. Volgens haar zaakwaarnemer Guido Albers had de uitblinkster van de Oranjevrouwen vrijwel overal aan de slag gekund.

"Nadat bekend was dat ze wegging bij Frankfurt had ze de keuze uit heel Europa. Ik ben bij clubs geweest waar al mijn spelers graag zouden willen komen", aldus Albers in gesprek met Voetbal International. "Ze had gewoon het beste gevoel bij Manchester United en daar heeft ze voor gekozen. Ze is de eerste Nederlander en gaat met rugnummer 14 spelen. Er hebben daar wat Nederlanders succes gehad en het is gewoon een prachtige club. Ze gaat daar heel blij worden."

Of Groenen de grootste ster is van het huidige Oranje durft Albers niet te zeggen. "Maar de feedback op haar is fantastisch. Ik hoor om me heen van vrienden, collega's en andere voetballers dat ze haar een lekkere speler vinden. (...) Ze heeft wel alles wat voetbal nodig heeft."

Ook de manier waarop ze zich presenteert, helpt volgens Albers mee bij haar populariteit. "Ik denk dat het zeker helpt. Ze heeft een hele grote shine."

Poll

Was Groenen de beste Oranje-speelster van het WK?

(1212 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws