KNVB verplaatst duels: tóch Eredivisie-wedstrijd op zondagavond

KNVB verplaatst duels: tóch Eredivisie-wedstrijd op zondagavond

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 11:33wo 10-07-2019 om 11:33

Komend seizoen wordt er toch een keer op zondagavond om 20.00 uur afgetrapt in de Eredivisie. De KNVB heeft de competitiewedstrijd tussen AZ en Fortuna Sittard van zondag 4 augustus verplaatst, zo laat de bond weten.

Eerder had de KNVB in het conceptprogramma voor de Eredivisie wedstrijden op de zondagavond ingepland. Tijdens een laatste bespreking werd dat echter afgeschoten. Nu gebeurt het alsnog, zij het eenmalig. De wedstrijd AZ - Fortuna Sittard begint zondag 4 augustus om 20.00 uur.

Ook de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht is verplaatst. In plaats van 14:30 uur begint die wedstrijd om 16:45 uur. 'Het inzetten van het 20.00 uur-tijdstip op zondagavond komt voort uit de afspraken die de clubs hebben gemaakt in het kader van de veranderagenda om de kwaliteit van de Eredivisie en het betaald voetbal te verbeteren', legt de KNVB uit op de website.

AZ speelt donderdag 1 augustus namelijk in de voorronde van de Europa League uit tegen het Zweedse BK Häcken. FC Utrecht komt diezelfde dag ook in actie. Tegen wie de Domstedelingen het moeten opnemen is nog niet bekend. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws