Marca: FC Barcelona geeft zich gewonnen en gaat 120 miljoen euro overmaken

Marca: FC Barcelona geeft zich gewonnen en gaat 120 miljoen euro overmaken

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 14:16wo 10-07-2019 om 14:16

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 14:18wo 10-07-2019 om 14:18

FC Barcelona geeft zich gewonnen en is bereid om de transfersom voor Antoine Griezmann (120 miljoen euro) naar Atlético Madrid over te maken. De Madrilenen wilden niet akkoord gaan met het voorstel van Barcelona om het in termijnen te doen.

Dat meldt Marca. Er is al maanden veel te doen over de transfer van Griezmann, die er hoe dan ook gaat komen. Het lijkt erop dat Barcelona zijn nieuwe bestemming wordt, al zijn er nog geen handtekeningen gezet. Barcelona wachtte bewust tot 1 juli, zodat de afkoopsom van 200 miljoen euro zou dalen naar 120 miljoen. Atlético maakte vorige week echter bekend dat er in maart al een akkoord was en claimde recht te hebben op het volledige bedrag: 200 miljoen dus.

Uiteindelijk is dit niet het bedrag dat Les Rojiblancos gaat ontvangen. Barcelona wilde 'slechts' de 120 miljoen betalen, maar dit bedrag ook nog eens in termijnen overmaken. Onbespreekbaar, liet Atlético stellig weten. De Catalanen geven zich uiteindelijk gewonnen en hebben ondertussen alles in gang gezet om het forse bedrag in een keer te betalen aan Atlético.

Barcelona hoopte Atlético de afgelopen dagen tóch te verleiden door verdediger Nélson Semedo in de deal te betrekken. Dat mislukte, want Barça-trainer Ernesto Valverde wil de 25-jarige Portugees niet kwijt. Daardoor zit er niets anders op dan het volledige bedrag neer te leggen. De clubleiding van Barcelona is momenteel in gesprek met banken om de 120 miljoen euro beschikbaar te maken. Marca verwacht dat het deze week nog rond komt.

Als alles is afgerond kan Griezmann komende zaterdag al worden gepresenteerd, of anders in het begin van volgende week.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws