'Traumatische ervaring' voor Van Seumeren: Ik ben er heel lang ziek van geweest

'Traumatische ervaring' voor Van Seumeren: "Ik ben er heel lang ziek van geweest"

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 14:33wo 10-07-2019 om 14:33

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 15:10wo 10-07-2019 om 15:10

Frans van Seumeren denkt weemoedig terug aan de Europa League-wedstrijden tegen FC Differdange 03 uit Luxemburg. Bijna zes jaar geleden leek de ploeg van Jan Wouters zich te plaatsen voor de volgende voorronde van het tweede Europese toernooi, maar voor eigen publiek liet Utrecht zich foppen: 3-3 na een 2-1 nederlaag uit.

Utrecht verloor uit met 2-1, maar leek de klus thuis te klaren. Na een ruime 3-1 voorsprong werd het echter 3-3, waardoor de Luxemburgers stuntten en doorgingen in de Europa League. Van Seumeren weet het nog goed. "Dat is de meest traumatische ervaring uit mijn leven", memoreert de grootaandeelhouder van Utrecht in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"We verloren in Luxemburg met 2-1, dat ging nog. Thuis kwamen we 3-1 voor en was de buit binnen. Tot Kai Heerings in de fout ging en er ook nog een afstandsschot in de kruising vloog. Dramatisch. We gingen de bietenbrug op tegen die semiprofs", vertelt Van Seumeren. "Verhaal wil dat ze de avond voor de wedstrijd flink waren gaan stappen in Utrecht. Ik ben er heel lang ziek van geweest. En nog steeds. Ik hoop dat het dit jaar anders gaat."

De mooiste Europese wedstrijd was die van 26 augustus 2010. Voor eigen publiek werd Celtic met 4-0 opgerold. Daardoor plaatste Utrecht zich voor de groepsfase van de Europa League. "Dat was de mooiste ooit. Uit hadden we met 2-0 verloren, niemand gaf meer een stuiver voor onze kansen. Het stadion zat niet eens vol, maar we wonnen wel met 4-0, met drie goals van Ricky van Wolfswinkel."

Utrecht speelt op donderdag 25 juli in de tweede voorronde van de Europa League tegen Akademija Pandev uit Macedonië of HSK Zrinjski Mostar uit Bosnië. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Plaatst Utrecht zich voor de groepsfase?

(2458 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws