AD: Ajax wil minstens 75 miljoen, mondelinge afspraak heeft geen kans van slagen

AD: Ajax wil minstens 75 miljoen, mondelinge afspraak heeft geen kans van slagen

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 15:29wo 10-07-2019 om 15:29

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 15:48wo 10-07-2019 om 15:48

Ajax hoopt op een transfersom van tachtig miljoen euro, maar wil minimaal 75 miljoen ontvangen voor Matthijs de Ligt. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagmiddag. Het AD gaat uitgebreid in op de situatie rond De Ligt, die inmiddels een soap genoemd mag worden.

Het eerste officiële bod van Juventus (minimaal vijftig miljoen en vijftien miljoen aan bonussen) was voor Ajax te laag, aldus het AD. Ook De Telegraaf schreef maandagavond over het bod dat door de Amsterdammers is afgewezen. De clubleiding van Ajax wil minstens 75 miljoen euro.

De mondelinge afspraak tussen Ajax en het kamp van De Ligt heeft volgens het AD 'geen kans van slagen'. Naar verluidt spraken Ajax en De Ligt af dat de verdediger voor vijftig miljoen euro weg mag in ruil voor nog een jaar Amsterdam. Er is echter niets op papier gezet. 'Die toezegging is nooit formeel gemaakt en heeft dan ook geen kans van slagen', aldus het AD.

Ook de ontwikkelingen op de transfermarkt spelen mee in de keuze van Ajax om hoger in de boom te zitten. Door een zeer slecht seizoen 2017/2018 daalde de marktwaarde van de Ajacieden. Na een topseizoen in de Champions League zijn de spelers juist veel meer waard. Het AD wijst ook naar buitenlandse transfers. 'Denk aan spelers als Frenkie de Jong en Joao Felix (voor 126 miljoen naar Atlético Madrid, red.) een rol. De waarde van elke Ajacied is in een jaar tijd exceptioneel gestegen. Op dat vlak is het bedrag van ongeveer 75 miljoen euro allerminst een buitenproportionele eis van de clubleiding.'

De verwachting is dat Ajax en Juventus elkaar op korte termijn de hand schudden. De Oude Dame wil dat zo snel mogelijk doen om te voorkomen dat De Ligt zaterdag met Ajax meegaat op trainingskamp naar Oostenrijk. De club is bang dat de aanvoerder geblesseerd raakt. 'Voor beide partijen lijkt het nu echter wel wenselijk om snel witte rook te tonen. Ajax moet verder zonder De Ligt, en wil doorschakelen op een vervanger met Edson Alvarez als belangrijkste kandidaat', schrijft de krant.

'En Juventus wil niet het risico nemen dat De Ligt in de komende weken tijdens wedstrijden van Ajax geblesseerd raakt. De vraag blijft dan ook bovenal niet óf, maar wanneer de verdediger richting Italië vertrekt.'

Lees hier het hele stuk van het AD

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws