Inter en AC Milan willen San Siro verlaten: nieuw project van 1,2 miljard (!) euro

Inter en AC Milan willen San Siro verlaten: nieuw project van 1,2 miljard (!) euro

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 16:13wo 10-07-2019 om 16:13

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 16:18wo 10-07-2019 om 16:18

Internazionale en AC Milan willen samen een nieuw te bouwen stadion gaan betrekken. De twee Milanese clubs delen al sinds mensenheugenis het Stadio Giuseppe Meazza, beter bekend als San Siro, maar achten de tijd rijp voor een verhuizing.

Internazionale heeft via de officiële kanalen de nieuwe stadionplannen gedeeld. In de buurt van het huidige stadion moet een nieuwe arena uit de grond gestamd worden. Deze zou plaats moeten bieden aan zestigduizend toeschouwers, ruim twintigduizend minder dan in het huidige onderkomen. De clubs hebben ook plannen voor een multifunctionele evenementenhal en een winkelcentrum in de buurt van het stadion, vergelijkbaar met de Ziggo Dome in Amsterdam: met deze toeristische trekpleister moeten ruim drieduizend extra banen gecreëerd worden.

De nummers vier en vijf van het voorbije Serie A-seizoen zijn van plan om zelf op te draaien voor alle investeringen, die naar verwachtingen liefst 1,2 miljard (!) euro bedragen. De clubs verwerven echter het recht om de stadiongrond gedurende negentig jaar te kunnen exploiteren. Voordat de definitieve ontwerpen kunnen verschijnen, moet de lokale politiek zich buigen over de plannen van de Milanese clubs. Wanneer de eerste paal de grond in kan, is nog niet duidelijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws