De Graafschap krijgt straf, maar wil geen vakken sluiten: Principieel onjuist

De Graafschap krijgt straf, maar wil geen vakken sluiten: "Principieel onjuist"

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 17:53wo 10-07-2019 om 17:53

Her verloren play-offs om promotie/degradatie krijgen nog een staartje voor De Graafschap. De KNVB heeft de gedegradeerde Achterhoekers een geldboete van vijftienduizend euro opgelegd, nadat er vuurwerk werd afgestoken tijdens de duels met SC Cambuur en Sparta.

Omdat De Graafschap nog een voorwaardelijke straf open had staan, moet het ook gedurende één wedstrijd drie tribunevakken leeg laten. De Superboeren zijn het echter niet eens met deze straf en zijn niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel vanuit Zeist. "Ik vind het principieel onjuist dat dat mensen die er niks mee te maken hebben een verbod krijgen opgelegd", reageert algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegenover Omroep Gelderland.

De KNVB oordeelde dat vak 22 van de Brigata Tifosi, die regelmatig sfeeracties organiseren, én de twee vakken daarnaast gesloten moesten worden. Ostendorp neem het op voor de vaste bezoekers van die twee tribunevakken. "Dat wil ik onder de aandacht brengen van de tuchtcommissie, dat we de sluiting van de vakken 23 en 24 niet kunnen verklaren. We lopen daarbij wel het risico dat de straf nog hoger uitvalt."

De Graafschap opent het seizoen op vrijdag 9 augustus met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur: De Vijverberg kan dan 'gewoon' volstromen, verwacht de directeur. "Ik ga ervan uit dat dat wordt opgeschort tot we bij de tuchtcommissie zijn geweest."

Poll

Promoveert De Graafschap direct weer naar de Eredivisie?

(3930 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws