Held van Nigeria schakelt 'landgenoot' Veldwijk uit: 'Misschien belt Yes-R mij nu'

Held van Nigeria schakelt 'landgenoot' Veldwijk uit: 'Misschien belt Yes-R mij nu'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 07:28do 11-07-2019 om 07:28

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 15:59do 11-07-2019 om 15:59

William Troost-Ekong uit Haarlem kroonde zich woensdagavond tot de grote held van Nigeria. De 25-jarige verdediger van Udinese, in het verleden actief voor onder meer FC Groningen en FC Dordrecht, schoot The Super Eagles naar de halve finale van de Afrika Cup.

Nigeria en Zuid-Afrika leken af te stevenen op een verlenging, maar Troost-Ekong profiteerde in de laatste minuut van een taxatiefout van doelman Ronwen Williams. "Dat was een mooi moment: mijn tweede doelpunt voor Nigeria, op een belangrijk moment", reageerde hij na afloop in gesprek met FOX Sports. "Ik was even vergeten dat dit een Afrikaans veld was. Dus ik maakte bijna een salto toen ik door mijn knieën wou gaan."

Troost-Ekong kwam in Caïro een landgenoot tegen: Lars Veldwijk maakte vlak voor de beslissende goal als invaller zijn opwachting namens Zuid-Afrika. "Ik kreeg van mijn vrienden mee dat hij tegen FOX Sports had gezegd dat wij angstig waren voor Zuid-Afrika. Dat is altijd wel grappig om te lezen", doelt hij op het interview dat Veldwijk eerder deze week gaf. De spits baarde ook opzien door live met analist Yes-R te bellen, nadat zijn land zich had ontdaan van favoriet Egypte. "Misschien dat Yes-R mij nu een keer belt", lacht Troost-Ekong.

Poll

Wie gaat de Afrika Cup winnen?

(669 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws