Ten Napel vervangen door Sierd de Vos: Ik ben diep ontroerd door de reacties

Ten Napel vervangen door Sierd de Vos: "Ik ben diep ontroerd door de reacties"

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 10:45do 11-07-2019 om 10:45

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 11:00do 11-07-2019 om 11:00

Evert ten Napel en Youri Mulder zijn vanaf FIFA 20 niet meer te horen in de populaire voetbalgame. De commentatoren worden vervangen door Sierd de Vos en Jeroen Grueter, zo werd woensdag bekend. Ten Napel wordt er niet sentimenteel van.

"We vonden het na vijftien jaar wel mooi geweest", zegt Ten Napel tegen RTL Nieuws. "Het is een pittige klus die ons ieder jaar veel tijd kostte. Op een gegeven moment werden Youri en ik benaderd door de uitgever met de vraag: wat willen jullie? We waren het langstzittende koppel in Europa, maar ook wij zouden ooit vervangen moeten worden. Toen hebben we samen de knoop doorgehakt en besloten om te stoppen."

De commentator van FOX Sports denkt niet dat hij en Mulder gemist zullen worden. "Daar ben je zo aan gewend, alles is maar heel betrekkelijk. Ik ben diep ontroerd door de reacties, maar het gemis gaat wel weer over. Ik doe nog een keer per week commentaar bij een Eredivisie-wedstrijd. Dat contract is zojuist met een jaar verlengd. Mocht ik daarmee stoppen, dan zullen er ook mensen zijn die ervan balen en mensen die blij zijn."

Het afgelopen jaar moesten ruim 15.000 spelersnamen opnieuw worden ingesproken, op twee toonhoogtes. De Vos liet op Twitter weten dat hij daarvoor liefst 94 dagen in een studio heeft doorgebracht. De nieuwe FIFA-commentatoren worden woensdag officieel gepresenteerd door producent EA. FIFA 20 komt uit op 27 september.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Welk duo heeft jouw voorkeur?

(1204 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws