PSV zoekt doelpuntenmaker na vertrek De Jong: Ik vind het een mooie positie

PSV zoekt doelpuntenmaker na vertrek De Jong: "Ik vind het een mooie positie"

11-07-2019 12:15
121

Donyell Malen ziet het zitten om de erfenis van Luuk de Jong op zich te nemen in de spits bij PSV. Door het vertrek van de aanvoerder naar Sevilla is er een vacature ontstaan in Eindhoven.

Malen lijkt de beste papieren te hebben om De Jong te vervangen, maar rekent zich nog niet rijk. "Als je realistisch kijkt is er nu een plek open in de aanval, maar je weet natuurlijk niet wat er nog gaat gebeuren de komende twee maanden", zegt hij in een interview met Voetbal International.

De twintigjarige aanvaller, die concurreert met Sam Lammers en Joel Piroe, ziet zichzelf als een geschikte kandidaat. "Ik vind het een mooie positie, heb er in de jeugd al heel lang gespeeld. De laatste vijf wedstrijden van afgelopen seizoen heb ik er ook gespeeld, dat ging wel aardig. Bij Jong Oranje speelde ik de laatste wedstrijden ook op die plek, met Justin Kluivert en Calvin Stengs aan de zijkant."

"Het is mooi om te horen dat andere mensen mij er klaar voor vinden, ik hoop dat de trainer er net zo over denkt", vervolgt Malen, die geen beloftes heeft gekregen van trainer Mark van Bommel. "Nee, ik denk ook niet dat een trainer dat tegen je gaat zeggen. Je moet gewoon je best doen op de training en daarna maakt hij de keuzes."