De Ligt op handen gedragen in Italië: 'Neymar is lichtjaren van hem verwijderd'

De Ligt op handen gedragen in Italië: 'Neymar is lichtjaren van hem verwijderd'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 13:15do 11-07-2019 om 13:15

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 13:44do 11-07-2019 om 13:44

Matthijs de Ligt staat er bijzonder goed op in Italië. Het lokale Tuttosport roemt de negentienjarige aanvoerder om zijn professionaliteit gedurende de langlopende onderhandelingen tussen Ajax en Juventus.

De Ligt heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Italië, maar wacht rustig op een akkoord tussen de club. 'In afwachting van een deal tussen Juventus en Ajax, traint hij met volle overtuiging mee bij Ajax. Hij is daarmee lichtjaren verwijderd van Neymar', schrijft Tuttosport.

Neymar is net als De Ligt bezig met een transfer, maar kiest voor een andere tactiek: hij kwam deze week, tot grote ergernis van zijn club Paris Saint-Germain, niet opdagen voor de eerste training. 'De Ligt ging aan de slag bij Ajax en geeft daarmee het voorbeeld, anders dan Neymar: de Golden Boy is echt een goede vent.'

De Ligt kijkt er volgens Tuttosport naar uit om naar Juve te verhuizen. 'Een kwestie van bonussen, een kwestie van dagen, misschien uren. Ondertussen toont hij geen verkeerde houding en wrok jegens Ajax, de club die hem als jonkie de aanvoerdersband gaf. Het is de waardering van een jongen die op zijn negentiende al een veteraan lijkt.'

De Telegraaf kwam woensdagavond met het nieuws dat Juventus het bod op De Ligt heeft verhoogd naar 67 miljoen euro. Daarmee komt de vraagprijs van Ajax (75 miljoen) in de buurt. De kampioen van Italië wil de Oranje-verdediger zaterdag presenteren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws