Van Dijk bezoekt Wimbledon: 'Ik krijg soms wat hulp van mijn teamgenoten...'

Van Dijk bezoekt Wimbledon: 'Ik krijg soms wat hulp van mijn teamgenoten...'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 17:07do 11-07-2019 om 17:07

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 17:11do 11-07-2019 om 17:11

Een bijzondere toeschouwer donderdag op het Centre Court van Wimbledon. Niemand minder dan Virgil van Dijk is getuige van de halve finales van het prestigieuze tennistoernooi in Londen.

"Ik heb een heerlijke korte vakantie gehad en ik ben blij hier te zijn", vertelt de centrale verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal. "Ik heb de afgelopen dagen natuurlijk wat wedstrijden op televisie gezien. Om hier nu te zijn is heel speciaal. Ik kijk uit naar de wedstrijden. Het wordt een mooie dag."

Van Dijk geeft toe dat het verfrissend is om aanwezig te zijn bij een groot sportevenement zonder druk te voelen. "Dat is heerlijk. Hopelijk kan ik genieten van de wedstrijden, genieten van een drankje en ontspannen", aldus Van Dijk. De Champions League-winnaar erkent verder dat er verschillen zitten tussen het voetbal en tennis. "Ik krijg soms wat hulp van mijn teamgenoten. Zij moeten het alleen doen. Ze hebben misschien een geweldige trainer die ze vanaf de tribune toeschreeuwt, maar uiteindelijk zijn ze op zichzelf aangewezen."

Overigens is Van Dijk niet de enige 'football legend' die aanwezig is op Wimbledon. Ook David Beckham zit op de tribune. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Virgil van Dijk de Ballon d'Or?

(3156 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws