Update: 'Roemeens toptalent Hagi landt in België en is op weg naar KRC Genk'

Update: 'Roemeens toptalent Hagi landt in België en is op weg naar KRC Genk'

11-07-2019 17:49 Laatste update: 20:38
175

Niet Ajax, niet FC Barcelona, niet Spartak Moskou, maar KRC Genk lijkt de nieuwe club te worden van Ianis Hagi. De Roemeen wordt vrijdag medisch gekeurd door de Belgische club, weet Het Nieuwsblad.

Hagi werd in het recente verleden meerdere malen in verband gebracht met Ajax, maar ook clubs als FC Barcelona en Manchester City werden genoemd. De zoon van de Roemeense grootheid Gheorghe Hagi lijkt echter te kiezen voor de kampioen van België. Het Nieuwsblad schrijft dat vader Gheorghe het een beter idee vindt als zijn zoon eerst een tussenstap maakt voor hij naar een topcompetitie verkast.

Wedden

Meer odds

Het medium schrijft dat technisch directeur Dimitri de Condé en trainer Felice Mazzu de laatste weken regelmatig contact hebben gehad met Hagi en zijn entourage. Over de transfersom is nog wel onduidelijkheid. In Roemeense media werd eerder gerept van een bedrag van rond de tien miljoen euro, maar dat zou men in het Genkse kamp iets te veel van het goede vinden. Wanneer Hagi vrijdag medisch wordt gekeurd, zal er volgens Het Nieuwsblad verder worden onderhandeld.

Update 20:36 uur: Ianis Hagi lijkt inderdaad op weg naar KRC Genk. De Roemeen is inmiddels gearriveerd in België. Samen met zijn vader Gheorghe Hagi kwam hij donderdagavond aan op luchthaven Zaventem. De verwachting is dat hij vrijdag medisch wordt gekeurd door de kampioen van België, dat hem overneemt van FC Viitorul.