Update: 'Frustrerend nieuws voor Van den Berg, Liverpool-debuut weer uitgesteld'

Update: 'Frustrerend nieuws voor Van den Berg, Liverpool-debuut weer uitgesteld'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 18:43do 11-07-2019 om 18:43

Laatste update: zaterdag 13 juli 2019 om 20:50za 13-07-2019 om 20:50

Sepp van den Berg moet nog even wachten op zijn debuut voor Liverpool. De van PEC Zwolle overgenomen verdediger wacht nog op toestemming van de FIFA en kan donderdagavond nog niet in actie komen. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

De supporters van The Reds hadden gehoopt om de nieuwe verdediger in actie te zien in de oefenwedstrijd van donderdagavond tegen Tranmere Rovers, dat uitkomt in de League One. De supporters zullen echter nog even moeten wachten voor ze de Nederlander voor het eerst aan het werk kunnen zien.

Van den Berg wacht namelijk nog op een akkoord van de FIFA, zo laat de club weten via de website. De zeventienjarige verdediger trainde deze week al wel met zijn nieuwe teamgenoten, maar mag dus nog niet in actie komen. De kans dat Van den Berg minuten had gekregen, was vrij groot geweest. Heel wat spelers uit de hoofdmacht zijn nog afwezig en dus is de verwachting dat jonge spelers als Bobby Duncan, Paul Glatzel and Yasser Larouci minuten zullen krijgen, schrijft The Liverpool Echo.

De volgende vriendschappelijke wedstrijd van Liverpool is komende zondag, wanneer Bradford City de tegenstander is. Daarna verkast de Champions League-winnaar naar de Verenigde Staten, waar wordt gespeeld tegen Borussia Dortmund, Sporting Lissabon en Sevilla.

Update 13/07, 20:50 uur: Sepp van den Berg kan ook zondag zijn debuut voor Liverpool nog niet maken. De van PEC Zwolle overgekomen verdediger heeft nog altijd geen groen licht gekregen van de FIFA, zo meldt The Liverpool Echo.

De zeventienjarige Van den Berg maakte deze zomer een droomtransfer naar de Champions League-winnaar, maar moet het voorlopig met meetrainen doen. Omdat de FIFA nog geen officiële goedkeuring heeft gegeven, miste Van den Berg donderdag ook al de eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen Tranmere Rovers.  Liverpool verwacht dat het talent volgende week wel in actie kan komen wanneer de club afreist naar Amerika.

Poll

Heeft Van den Berg een goede keuze gemaakt met Liverpool?

(10949 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws