Mirror: Van Persie bereikt overeenstemming en gaat carrière maken als tv-analist

Mirror: Van Persie bereikt overeenstemming en gaat carrière maken als tv-analist

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 21:14do 11-07-2019 om 21:14

Robin van Persie begint komend seizoen aan zijn carrière als voetbalanalist, meent The Mirror. Volgens de Britse boulevardkrant heeft de Oranje-topscorer aller tijden een overeenstemming met uitzendgemachtigde BT Sport bereikt.

De Engelse aanbieder van commerciële televisie beschikt over de uitzendrechten van diverse grote competities, waaronder de Premier League en de Champions League. Meerdere oud-spelers van naam zijn verbonden aan BT Sport: zo neemt Gary Lineker de presentatie voor zijn rekening en zorgen onder meer Rio Ferdinand, Michael Owen, Steve McManaman en Glenn Hoddle de analyses. Ook Edgar Davids was vorig seizoen af en toe te zien op de zender.

Mogelijk gaat Van Persie deel uit maken van het vaste analistenteam, aldus The Mirror. De 35-jarige Rotterdammer beëindigde dit seizoen na achttien jaar zijn actieve voetbalcarrière. Van Persie liet onlangs nog weten dat hij vooral bezig is met genieten van zijn voetbalpensioen. Feyenoord bood hem na zijn afscheid een rol binnen de club aan, maar de oud-spits weet nog niet of hij op dat aanbod ingaat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws