Xavi komt superlatieven tekort: 'De Jong is wreed, een spectaculaire aankoop'

Xavi komt superlatieven tekort: 'De Jong is wreed, een spectaculaire aankoop'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 08:06vr 12-07-2019 om 08:06

FC Barcelona-legende Xavi strooit met superlatieven over aanwinst Frenkie de Jong. Hij heeft hoge verwachtingen van de van Ajax overgekomen middenvelder, vertelt hij aan El Mundo Deportivo.

"Ik denk dat het een fantastische aanwinst is, van een wreed niveau", steekt Xavi van wal. "Hij is een heel complete speler. Niet alleen technisch, maar hij maakt ook aanvallend het verschil, doet zijn verdedigende arbeid en is ondersteunend. Hij heeft de nederigheid om terug te gaan. Kortom, een spectaculaire aankoop. Voor het heden en de toekomst."

Ook Antoine Griezmann is op weg naar Barça, weet Xavi. "Het is aan Ernesto Valverde om hem in te passen. Voetbaltechnisch is het een fantastische aanwinst. Hij kan het verschil maken bij een grote club, dat heeft hij bewezen bij Atlético en het Franse team. Hij is wereldkampioen geworden en zal zeker spelen bij Barça. Hij is een speler van wereldklasse."

De grote vraag is of er ook nog ruimte is voor Neymar in Camp Nou. Xavi weet dat een terugkeer gevoelig ligt, maar is zeer te spreken over de technische kwaliteiten van de Braziliaan. "Er is geen twijfel dat hij net als Griezmann een fantastische voetballer is. Als we de speler Neymar analyseren dan scoort hij een 10, hij is spectaculair."

Poll

Gaat Frenkie de Jong het redden bij FC Barcelona?

(25174 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws