'Aardige jongen' helpt Luuk de Jong in Sevilla: Ja, ik ken hem van Ajax

'Aardige jongen' helpt Luuk de Jong in Sevilla: "Ja, ik ken hem van Ajax"

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 11:55vr 12-07-2019 om 11:55

Luuk de Jong mag zich sinds vorige week speler van Sevilla noemen. Bij de nummer zes van Spanje is hij naar eigen zeggen goed opgevangen. De aanwezigheid van Maximilian Wöber maakt de aanpassing bovendien wat gemakkelijker.

"De sfeer binnen de spelersgroep is goed, Sevilla is een prachtige stad en ik ben nu bij een geweldige club, dus alles is perfect. Het is een eer om hier te zijn", zegt De Jong in een interview met Marca over zijn eerste dagen.

De spits gaat veel om met Wöber. "Ja, ik ken hem van Ajax. We hebben elkaar al eerder getroffen en zijn samen op stap geweest, omdat hij een vriend is van mijn broer (Siem, red.). Ze speelden samen bij Ajax. Max is een heel aardige jongen. Hij helpt me."

"Ik ben er klaar voor om de spits van Sevilla te zijn. De afgelopen vijf jaar ben ik gegroeid bij PSV en nu maak ik een grote stap. Het is een geweldige kans om mijn kwaliteiten te laten. De druk maakt me niet bang", besluit hij.

De Jong tekende anderhalve week geleden een vierjarig contract bij Sevilla. De Spaanse club betaalde een slordige vijftien miljoen euro voor hem aan PSV.

Poll

Wordt Luuk de Jong een hit in Spanje?

(6602 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws