Lyon maakt Andersen duurste Deen aller tijden, half miljoen voor FC Twente

Lyon maakt Andersen duurste Deen aller tijden, half miljoen voor FC Twente

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 12:56vr 12-07-2019 om 12:56

Het is officieel: Joachim Andersen verruilt Sampdoria voor Olympique Lyon. Met een transfersom van maximaal 30 miljoen euro is de voormalig FC Twente-verdediger de duurste Deen aller tijden.

Andersen speelde vier seizoenen in Enschede en vertrok twee jaar geleden voor 1,4 miljoen euro naar Sampdoria. In Italië kwam de Deense verdediger tot volle bloei en dat bleef niet onopgemerkt: onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur en Internazionale hadden interesse. Lyon heeft echter beet. Andersen zet zijn handtekening onder een vijfjarig contract.

Lyon doet geen mededelingen over de transfersom van Andersen, maar volgens Italiaanse media is er 26 miljoen euro mee gemoeid. Het bedrag kan door bonussen oplopen tot 30 miljoen. Daarmee passeert de 23-jarige verdediger zijn landgenoot Jannik Vestergaard, die vorig jaar voor 25 miljoen euro naar Southampton vertrok, als duurste Deen aller tijden.

FC Twente
De toptransfer is goed nieuws voor FC Twente. De Enschedese club ontvangt een solidariteitsvergoeding van ruim 500.000 euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws