BBC: Arsenal zet streep door naam van Ziyech na analyse van Ajax-spelmaker

BBC: Arsenal zet streep door naam van Ziyech na analyse van Ajax-spelmaker

12-07-2019 13:10 Laatste update: 13:17
106

Hakim Ziyech kan een transfer naar Arsenal uit het hoofd zetten. De Premier League-topclub heeft de Marokkaanse spelmaker van Ajax geanalyseerd, maar richt zich op alternatieven.

Dat vertelt BBC-journalist David Ornstein in de podcast van Arseblog. Ziyech speelde zich dit seizoen in de kijker door de imponerende prestaties van Ajax in de Champions League. De 26-jarige aanvallende middenvelder was het voorbije seizoen goed voor negentien goals en zestien assists. Dat was ook The Gunners opgevallen. Ziyech kost bovendien 'slechts' dertig miljoen euro.

Ziyech stond zelf open voor een transfer naar Londen, maar daar steekt manager Unai Emery een stokje voor. De Spanjaard richt zijn pijlen liever op andere spelers. Arsenal maakte onlangs werk van Wilfried Zaha, maar de kans dat hij wordt aangetrokken is klein door de forse vraagprijs van Crystal Palace. FC Barcelona-aanvaller Malcom zou een van de alternatieven kunnen zijn.

Ziyech stond onlangs ook in de belangstelling van Sevilla. Een overstap naar Andalusië zag de spelmaker volgens het Algemeen Dagblad echter niet zitten. Ook bij Bayern München staat hij op een lijstje, meldde BILD woensdag.