FC Utrecht blij met komst van 'hét toptalent van Ajax': 'Enorme hype na debuut'

FC Utrecht blij met komst van 'hét toptalent van Ajax': 'Enorme hype na debuut'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 15:43vr 12-07-2019 om 15:43

FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam prijst zich gelukkig met de komst van Vaclav Cerny. De Tsjechische aanvaller (21) kwam deze week over van Ajax en tekende voor drie seizoenen.

"Ik denk dat de kwaliteiten van Cerny in Nederland wel bekend zijn", reageert Zuidam voor de camera van FC Utrecht TV. "Hij was natuurlijk hét toptalent van Ajax. Toen hij zijn debuut maakte was er een enorme hype om hem. Jammer genoeg voor hem is hij toen geblesseerd geraakt."

Inmiddels is Cerny alweer een tijdje wedstrijdfit. Zuidam: "Hij heeft zich teruggeknokt en een heel goed half jaar gedraaid bij Jong Ajax, terwijl hij ook bij het eerste betrokken was. Bij Ajax was er weinig perspectief op een basisplaats, dus vandaar dat hij open stond voor een vertrek. Daar hebben wij goed op in kunnen spelen."

De technisch directeur van Utrecht is blij met Cerny. "Dat we een jongen met deze kwaliteiten aan Utrecht hebben kunnen binden, is natuurlijk super." De Domstedelingen versterkten zich eerder met Adrian Dalmau (Heracles Almelo), Adam Maher (AZ) en Justin Lonwijk (PSV).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws