AZ strikt 'intelligente speler' met bekende naam: 'Zo snel mogelijk debuteren'

AZ strikt 'intelligente speler' met bekende naam: 'Zo snel mogelijk debuteren'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 15:54vr 12-07-2019 om 15:54

AZ heeft sinds vrijdag twee Koopmeiners onder contract staan. De negentienjarige Peer Koopmeiners verbindt zich voor drie seizoenen aan de Alkmaarse club.

Peer Koopmeiners is het broertje van de twee jaar oudere Teun Koopmeiners, die al enkele jaren deel uitmaakt van de hoofdmacht. Peer maakt komend seizoen zijn opwachting bij Jong AZ. Voor die ploeg speelde hij tot dusver twintig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik ben er super blij mee", reageert Koopmeiners op zijn AZ-contract. "Maar dit is pas het begin. Ik voetbal hier al sinds de Onder 12. Dat ik nu een beloning krijg in de vorm van een contract, is heel mooi. Het komende seizoen wil ik zo veel mogelijk minuten maken bij Jong AZ en nog meer ervaring opdoen. Mijn officieuze debuut heb ik al gemaakt voor AZ, maar nu wil ik zo snel mogelijk mijn officiële debuut maken in het AFAS Stadion."

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, heeft vertrouwen in Koopmeiners. "We zijn blij dat we Peer hebben kunnen vastleggen. Hij heeft het afgelopen seizoen veel gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie en in die wedstrijden heeft hij laten zien het niveau aan te kunnen. Peer is een intelligente speler met inzichtelijk vermogen. Vanuit zijn positie vlak voor de verdediging kan hij met zijn goede passing het spel verdelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws