'Ajax en Juventus akkoord over transfersom: De Ligt niet mee op trainingskamp'

'Ajax en Juventus akkoord over transfersom: De Ligt niet mee op trainingskamp'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 16:08vr 12-07-2019 om 16:08

Laatste update: vrijdag 12 juli 2019 om 16:50vr 12-07-2019 om 16:50

Groot nieuws uit Amsterdam: Ajax en Juventus zijn akkoord over de transfersom van Matthijs de Ligt. Dat meldt De Telegraaf. De bekendmaking van de megadeal is daardoor een kwestie van tijd.

Ajax en Juventus hebben volgens De Telegraaf een akkoord bereikt over de transfersom van De Ligt. Vermoedelijk betalen de Italianen een vast bedrag van rond de 70 miljoen euro aan de Amsterdammers. Woensdagavond verhoogde Juve het openingsbod van 50 miljoen al naar 67 miljoen.

Het papierwerk is nu rond, waardoor niets een overstap van De Ligt naar Juventus nog in de weg staat. De negentienjarige verdediger gaat in in elk geval níet meer mee op trainingskamp met Ajax. De Amsterdammers reizen zaterdag zonder de aanvoerder af naar het Oostenrijkse Bramberg. 

Het is de bedoeling dat De Ligt op korte termijn wordt gepresenteerd door Juventus. Hij kan dan meteen mee op de Azië-tour van de Italiaanse kampioen. Het is algemeen bekend dat De Ligt al een tijdje persoonlijk akkoord is met Juve. In Turijn ligt een vijfjarig contract voor twaalf miljoen euro per jaar klaar.

Ook het Algemeen Dagblad meldt inmiddels dat er witte rook is: De Ligt gaat voor ongeveer 70 miljoen euro naar Juventus, waar hij voor vijf seizoenen tekent. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws