Fortuna haalt zesde aanwinst transfervrij binnen: 'Belangrijk in Nederland'

Fortuna haalt zesde aanwinst transfervrij binnen: 'Belangrijk in Nederland'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 16:57vr 12-07-2019 om 16:57

Laatste update: vrijdag 12 juli 2019 om 17:10vr 12-07-2019 om 17:10

Fortuna Sittard blijft zich versterken. De Franse proefspeler Grégoire Amiot heeft vrijdag een tweejarig contract ondertekend, zo maakt de Limburgse eredivisionist bekend.

In het contract van Amiot is een optie voor een derde seizoen opgenomen. De 24-jarige Fransman kost Fortuna Sittard geen transfersom, omdat hij clubloos was. Sinds het begin van de voorbereiding trainde hij al mee met de ploeg van Sjors Ultee en Kevin Hofland. Met zijn goede spel in de oefenwedstrijden tegen VV Sittard en Aris Thessaloniki verdiende Amiot een contract.

"Ik ben erg blij nu definitief deel uit te maken van deze ambitieuze groep. Ik hoop dat we samen het maximale eruit kunnen halen en dat ik mijn steentje bij kan dragen", reageert Amiot op de clubsite. De verdediger speelde in Frankrijk voor onder meer Reims, Toulouse en Bourg-en-Bresse. Technisch manager Sjoerd Ars is in zijn nopjes. "Grégoire is een verdediger die goed mee kan voetballen, iets wat belangrijk is in de Nederlandse competitie."

Amiot is na Adnan Ugur, Patrik Raitanen, Alex Carbonell, Felix Passlack, Rasmus Karjalainen de zesde zomerversterking van Fortuna Sittard.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws