Vitesse slaat slag: Bazoer komt over van Wolfsburg en tekent voor drie jaar

Vitesse slaat slag: Bazoer komt over van Wolfsburg en tekent voor drie jaar

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 17:01vr 12-07-2019 om 17:01

Laatste update: vrijdag 12 juli 2019 om 17:11vr 12-07-2019 om 17:11

Riechedly Bazoer mag zich officieel speler van Vitesse noemen. De 22-jarige middenvelder komt over van VfL Wolfsburg en tekent voor drie seizoenen.

Met de komst van Bazoer is een transfersom gemoeid. De zesvoudig international had bij Wolfsburg, dat tweeënhalf jaar geleden nog twaalf miljoen euro voor hem betaalde aan Ajax, een verbintenis tot juli 2021. Vitesse doet geen mededelingen over de vergoeding aan de Duitse club.

In Arnhem hoopt Bazoer zijn carrière vlot te trekken. "Vitesse is een ploeg die mij bij past. De ambities spreken mij aan en daar wil ik aan bijdragen", reageert hij op de website van zijn nieuwe club. "Ik wil zo snel mogelijk belangrijk worden de ploeg en alles uit mezelf halen wat ik in mij heb. Ik ben namelijk nog jong en in de bloei van mijn carrière."

Technisch directeur Mo Allach is blij met Bazoer. "We zien de komst van Riechedly als een buitenkans. Hij beschikt over veel kwaliteiten. Dat heeft hij in het verleden laten zien. Je wordt niet zo maar Talent van het Jaar bij een club als Ajax. Hij is een sterke en dynamische middenvelder. We hopen dat de potentie van Riechedly bij Vitesse weer volop tot uiting komt."

Bazoer verhuisde begin 2017 van Ajax naar Wolfsburg, waarvoor hij 27 wedstrijden speelde. Het afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij FC Porto en FC Utrecht. Bazoer is na Armando Obispo, Jay-Roy Grot, Tomas Hajek en Charly Musonda de vijfde versterking van Vitesse.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws