'De opvolger van De Ligt staat klaar om op het vliegtuig te stappen'

'De opvolger van De Ligt staat klaar om op het vliegtuig te stappen'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 18:12vr 12-07-2019 om 18:12

De opvolger van Matthijs de Ligt staat klaar om op het vliegtuig naar Nederland te stappen. Dat vertelt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen over de Mexicaanse verdediger Edson Alvarez. Alvarez moet De Ligt (foto) doen vergeten in Amsterdam.

"Ik zal niet zeggen dat hij al in het vliegtuig zit, maar hij is er klaar voor om op het vliegtuig te stappen", zegt Driessen in de studio van De Telegraaf. "Die deal is zo goed als rond. Hij heeft een gelimiteerde transfersom die Ajax wil overmaken (naar verluidt vijftien miljoen euro, red.) De contacten waren al gelegd. Er was al uitgewisseld wat hij moet gaan verdienen en hoe lang hij blijft. Dat is allemaal goed, ik neem aan dat het een kwestie van dagen is."

Ajax bereikte vrijdagmiddag een akkoord met Juventus over de transfer van De Ligt. Driessen denkt dat alle partijen tevreden zijn met de deal. "Uiteindelijk zijn het allemaal winnaars. De Ligt wilde weg, maar eigenlijk wilde hij dat vorig jaar, hij zag het helemaal niet meer zitten. Uiteindelijk is het een geweldig jaar geworden. Nu wilde hij wél de stap maken."

"Juventus wil zich verbeteren omdat ze eindelijk de Champions League een keer willen winnen", vervolgt Driessen. "Dat wil De Ligt ook. Ajax wist dat ze hem niet zouden kunnen behouden en heeft toch een enorme prijs voor hem gekregen: zeventig miljoen voor iemand uit de Eredivisie is een hoop geld, ondanks dat hij het grootste talent van Europa is."

Driessen denkt dat één persoon minder goed zal slapen de komende dagen. "Ik denk dat er uiteindelijk alleen maar winnaars zijn, maar er is één verliezer: Erik ten Hag. Hij moet dit gaan opvangen. Na afgelopen jaar zit hij met torenhoge verwachtingen. Gaat Ajax een vergelijkbaar fenomeen terug kunnen halen?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat De Ligt het maken bij Juventus?

(22284 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws