Verrassende transfer: Vitesse gaat aan de haal met Tannane (25)

Verrassende transfer: Vitesse gaat aan de haal met Tannane (25)

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 18:50vr 12-07-2019 om 18:50

Laatste update: vrijdag 12 juli 2019 om 19:08vr 12-07-2019 om 19:08

Oussama Tannane keert terug in de Eredivisie. De 25-jarige Marokkaan tekent een half jaar na zijn vertrek bij FC Utrecht bij Vitesse, dat met zijn komst opnieuw een belangrijke slag slaat op de transfermarkt. 

Tannane wordt overgenomen van het Franse AS Saint-Etienne en tekent in Arnhem voor drie seizoenen. Bij Vitesse kan Tannane voor eerherstel gaan. Utrecht stuurde hem weg nadat hij zich onder Dick Advocaat misdroeg op het trainingsveld. De club uit de Domstad huurde Tannane van Saint-Etienne. Hij kwam in Utrecht tot dertien Eredivisie-wedstrijden. 

"De Eredivisie is een competitie die mij ligt", reageert een blije Tannane op de clubsite van Vitesse. "Ik hoop bij Vitesse snel te kunnen aarden, want ik heb gemerkt dat plezier heel belangrijk is. Alleen als je goed in je vel zit, kan je het beste uit jezelf halen. Ik wil graag de echte Tannane weer laten zien."

Ook technisch directeur Mo Allach is blij met de Tannane-deal. "Oussama is een speler met veel en specifieke kwaliteiten. Hij is een type speler die het team beter kan maken en wedstrijden kan beslissen. We hebben met Oussama goede gesprekken gevoerd en duidelijk uitgesproken naar elkaar hoe we het toekomstplan samen zien."

Vitesse vangt met de komst van Tannane opnieuw een grote vis. Eerder op de dag werd er gestunt met de komst van Riechedly Bazoer, die overkomt van VfL Wolfsburg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws