Stam lijdt eerste nederlaag: Feyenoord verliest test tegen Red Bull Salzburg

Stam lijdt eerste nederlaag: Feyenoord verliest test tegen Red Bull Salzburg

12-07-2019 20:25
139

Jaap Stam heeft in de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding zijn eerste nederlaag als trainer van Feyenoord moeten slikken. De Rotterdammers dolven in de eerste serieuze testcase het onderspit tegen Red Bull Salzburg: 1-3.

Met Liam Kelly voor het eerst in de basis was de start nog voor Feyenoord. Onder meer Steven Berghuis was gevaarlijk en aanvoerder Eric Botteghin kopte over uit een hoekschop. Salzburg doorstond de openingsfase en rechtte vervolgens zijn rug. Takumi Minamino (schot net naast) en Patson Daka (kopbal op de paal) waren dicht bij een Oostenrijkse treffer, maar doelpunten bleven uit voor rust.

Dat veranderde in de tweede helft. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Erling Braut kreeg de bal na een hoekschop voor de voeten en sloeg toe voor Salzburg. Een goal van Luis Sinisterra werd afgekeurd wegens buitenspel, waarna Lutsharel Geertruida een ongelukkige hoofdrol vertolkte in het restant van het duel. Nadat hij simpel van de bal werd gelopen tekende Daka voor de 0-2. Niet veel later raakte hij de bal weer kwijt en weer was het raak.

Wouter Burger deed nog iets terug namens Feyenoord, maar meer zat er niet in. De Rotterdammers keren daardoor met een kleine kater huiswaarts na het trainingskamp in Oostenrijk. Feyenoord oefent verder nog tegen het Griekse Panathinaikos (17 juli), het Franse Angers (24 juli) en het Engelse Southampton (28 juli).