PSV komt op stoom en rekent dankzij uitblinkende Malen af met Grieken

12-07-2019 21:15
147

PSV heeft dankzij een uitblinkende Donyell Malen de eerste zege van de voorbereiding geboekt. De ploeg van trainer Mark van Bommel won in Oosterhout eenvoudig met 3-0 van Aris Saloniki, de nummer vijf van Griekenland.

Nog zonder nieuwelingen Ibrahim Afellay en Toni Lato maar met Bruma, zette Malen PSV kort voor rust op het goede spoor. De aanvaller opende de score na veertig minuten op aangeven van Sam Lammers. In de tweede helft maakte Malen er al snel 2-0 van. Ditmaal kopte hij raak uit een voorzet van Denzel Dumfries, die een verdediging vormde met Luckassen, Viergever en Theunissen.

Malen gaf zodoende opnieuw zijn visitekaartje af na het vertrek van Luuk de Jong, maar ook een andere spits kwam tot scoren. Joël Piroe maakte er in de slotfase 3-0 van na goed voorwerk van Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal. De Eindhovenaren bleven eerder tegen FC Sion (0-0) en OGC Nice (2-3) nog verstoken van een overwinning.

Volgende week vormt VfL Wolfsburg de laatste test voor PSV in aanloop naar de duels met FC Basel, in de tweede voorronde van de Champions League.