'Brands gaat tweede aanwinst ophalen bij Man City: akkoord van 9 miljoen'

'Brands gaat tweede aanwinst ophalen bij Man City: akkoord van 9 miljoen'

12-07-2019 23:10
12

Director of football Marcel Brands van Everton staat op het punt om zijn tweede deal van deze transferzomer te sluiten. The Toffees zijn dicht bij de komst van Fabian Delph, die voor zo'n negen miljoen euro overkomt van Manchester City.

Dat melden diverse Engelse media, waaronder de BBC. Brands slaagde er eerder al in om André Gomes voor 25 miljoen over te nemen van FC Barcelona, nadat de Portugese middenvelder het afgelopen seizoen al werd gehuurd. Nu is ook Delph hard op weg naar Goodison Park. De 29-jarige middenvelder mocht vertrekken van City-manager Pep Guardiola, aangezien zijn perspectief door de komst van Rodri verder vertroebelde.

Niet alleen Delph, ook Douglas Luiz staat op het punt om de Premier League-kampioen te verlaten, weet de BBC. De 21-jarige Braziliaanse middenvelder kwam eveneens nauwelijks in het stuk voor in het Etihad Stadium. Hij maakt voor een kleine zeventien miljoen de overstap naar promovendus Aston Villa. De club van Anwar El Ghazi hoopt verder nog de Belgische verdediger Bjorn Engels over te nemen van Reims.

Aston Villa toonde zich al zeer bedrijvig. The Villans trokken al zo'n negentig miljoen uit voor nieuwe spelers, onder wie Wesley en El Ghazi.