'Juventus en Ajax moeten nog even wachten met aankondiging van transfer De Ligt'

'Juventus en Ajax moeten nog even wachten met aankondiging van transfer De Ligt'

13-07-2019 06:45 Laatste update: 09:23
62

Juventus wilde Matthijs de Ligt het liefst zaterdag presenteren aan pers en publiek, maar moet nog even geduld hebben. Omdat er vrijdagmiddag een akkoord werd bereikt, bestaat de kans dat de transfer van de Ajax-aanvoerder pas volgende week officieel wordt gemaakt.

Dat schrijft De Telegraaf. Nadat Ajax en Juventus vrijdag rond 16:00 uur overeenstemming bereikten over de transfersom, kregen de juristen groen licht om alle afspraken goed op papier te zetten. Dat kan een aantal dagen duren. Juventus betaalt ongeveer 75 miljoen euro aan Ajax voor De Ligt.

De Ligt wordt de komende dagen medisch gekeurd in Italië. Als dat goed gaat én alles op papier is gezet, kan er getekend worden. Daarna zal De Ligt in Italië worden voorgesteld als nieuwste aanwinst. Juventus hoopte hem zaterdagmiddag te presenteren, maar moet daar nog even mee wachten. De kans is aanwezig dat De Ligt later aansluit bij de selectie van De Oude Dame, die komende week afreist naar Azië voor een trainingskamp. 

De Ligt tekent in Italië een contract voor vijf seizoenen. Naar verluidt strijkt de verdediger een jaarsalaris van om en nabij de twaalf miljoen euro op.