'Slim zakendoen: 24 miljoen euro van Barcelona-transfer naar oude club Griezmann'

'Slim zakendoen: 24 miljoen euro van Barcelona-transfer naar oude club Griezmann'

13-07-2019 07:27
24

De transfer van Antoine Griezmann naar FC Barcelona wordt in San Sebastian met bijzonder veel belangstelling gevolgd. Real Sociedad profiteert namelijk flink mee bij de miljoenentransfer van de Fransman, die Atlético minimaal 120 miljoen euro oplevert.

Griezmann (28) heeft een verleden bij Real Sociedad. Hij ruilde de club in 2014 voor 35 miljoen euro in voor Atlético. De club uit het Baskenland wist een doorverkooppercentage van maar liefst twintig procent te bedingen, waardoor er nu 24 miljoen euro geïncasseerd wordt. Dat melden Spaanse media, waaronder Marca.

Dat bedrag zou nog hoger uit kunnen vallen als Atlético de aangespannen rechtszaak tegen Barcelona wint. De Madrilenen eisen geen 120 miljoen, maar 200 miljoen van de Spaanse kampioen. Dat heeft te maken met het contract van Griezmann.

In zijn verbintenis stond een vastgestelde afkoopsom van 200 miljoen euro, echter gold die slechts tot 1 juli. Daarna zou het 120 miljoen worden. Barcelona wachtte bewust lang en sloeg na die datum toe, maar Atlético beweert dat er al maanden geleden een akkoord was en vindt daarom dat er geen 120, maar 200 miljoen betaald moet worden. Mocht Atlético winnen, dan ziet Sociedad het bedrag van 24 miljoen bijna verdubbeld worden.

Zeker is wel dat Sociedad aanspraak maakt op 24 miljoen euro. Daarmee zijn alle transferuitgaven van de club tot nu toe gedekt, want er werd 21,5 miljoen gespendeerd.